TERÀPIA D’INTEGRACIÓ DE REFLEXOS PRIMITIU

kid play with bubblesOBJECTIU

Aquesta teràpia té com a objectiu la integració dels reflexos primitius. Aquests reflexos, molt importants en el part i els primers mesos de vida, han de inhibir-se i donar pas a noves habilitats voluntàries. Si no és així, poden interferir, per exemple,  en l’equilibri, la coordinació, la funció manual, el comportament, el nivell d’alerta i  l’activació fisiològica.

ÀREES D’INTERVECIÓ/A QUI VA DIRIGIT?

 • Dificultats de l’aprenentatge
  TDA
  TDAH
  Dislèxia
  Dispràxia
  Disgrafía, etc.
 • Problemes de lateralitat.
 • Dificultats de concentració i memòria.
 • Problemes de coordinació i equilibri.
 • Trastorn de pànic i agorafòbia.

EN QUÈ CONSISTEIX?

Els reflexos primitius són indicadors de la immaduresa del sistema nerviós. Blythe y Goddard, en nombroses investigacions, demostren que hi ha una relació entre reflexos primitius retinguts i dificultats d’aprenentatge i comportament.

Un programa d’integració dels reflexos primitius consisteix en realitzar una sèrie d’exercicis físics a casa, durant uns 10 minuts diaris. Aquests exercicis són patrons neuroevolutius,  que tenen lloc de manera natural en el desenvolupament. Els exercicis són seleccionats a partir d’una avaluació individual. Cada dos mesos, s’avaluen els progresos obtinguts i es dona un programa nou d’exercicis. La durada del tractament és d’1 any com a mínim.